Upplev naturen i Australien!

Känn sanden mellan dina tår och kom så nära naturen du bara kan!

Upplev naturen i Australien!

Öknens sanddyner, stränder, skog och åkermark ligger bara en kort flygning från Adelaide eller båtresa från Cape Jervis på södra Australiens kust. Det är inte svårt att uppleva skiftande natur i ett land som har 550 nationalparker och 15 världsarv på listan över underverk. Du kommer att se snötäckta berg och salta sjöar, böljande landskap och turkosa hav. Du kommer att finna förunderliga varelser, färgstarka fåglar och fiskar. Det är ett land där gränser suddas ut – från regnskogar till moderna städer och underbara vattendrag till skrovlig röd jord.

I Australien kan du få uppleva vackra växter och djur och skönhet på land, i luften och till sjöss.

TURISTTIPS:

Simma med valhajar på Ningaloo Reef
Möt världens största fisk – valhajen – i ett klart, turkost vatten i västra Australien med enorma rev. Dessa mjuka vattenjättar syns simma runt underbara korallrev mellan april och juni. Du kan också dyka, simma eller snorkla med delfiner, graciös rockor och hundratals arter av tropiska fiskar. På Ningaloo är denna regnbåge av marint liv bara några meter från stranden.

Förlora dig själv i Kakadu nationalpark
Du kommer att förundra dig över detta världsarv – den listade Kakadu National Parken – en väv av regnskog och aboriginska kulturföremål över 19.000 kvadratkilometer. Höga berg, frodiga våtmarker, branta raviner och vattenfall beblandar sig med varandra här i denna, den största naturparken. Du kommer att se miljontals flyttfåglar i våtmarkerna och krokodiler på stranden av Adelaide River.

Besök fairy pingviner på Phillip Island
Varje dag i skymningen, fylls Summerland Beach på Phillip Island av tusentals små pingviner. Titta på dem hur de vaggar hem i par efter sin långa dag för att söka föda i Bass Strait. Dessa väldiga havsstränder, skyddade vikar, blowholes och grottor är också hem för koalor, ett rikt fågelliv och en stor koloni av pälssälar mellan oktober och december. Det är svårt att tro detta myllrande naturlig livsmiljö är bara 90 minuter från Melbourne.

Touch gamla regnskogar i Tasmanien nationalparker
Kliv in i den väldiga tasmanska regnskogen, och du kliver tillbaka 60 miljoner år i tiden! Fyrtio procent av ön är skyddad som nationalparker och naturreservat, så orörd vildmark är aldrig långt borta. Området sträcker sig mer än 1.380.000 hektar – från oländiga alpina toppar och tät regnskog av Cradle Mountain i norr till öns avlägsna sydspets.

Umgås med djur på Kangaroo Island
Möt sälar, sjölejon, koalor, wallabies, bandicoots och näbbdjuret i naturen på Kangaroo Island, en ekologisk oas som är tillgänglig från Adelaide. Kängurun är väl Australiens mest kända varumärke. Att besöka Australien utan att ha träffat dem är nära nog otänkbart!

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Duncan South Australia
    5223 Australien