Upplev norra Italien och dess förtrollande landskap!

För dig som söker färgstarka naturupplevelser!

Upplev norra Italien och dess förtrollande landskap!

Att vandra på semestern är välgörande meditation för alla åldrar, fjärran dataspel och kontorets alla måsten. Italiens många naturskyddsområden erbjuder fantastiska upplevelser för turisten, till fots, eller från cykelsadeln. Den som inte tänker sig en helgrön semester, kan lätt kombinera naturupplevelser med kultur, eller med sol och bad. Att inkvartera sig på lantgård är ett fint komplement, för att njuta till fullo av lantluft och rustika upplevelser, inte minst det genuina köket. Kanske vill du utforska naturen från hästryggen? Då är förstås lantgårdsboendet helt perfekt. Här nedan lite tips i norra Italien!

FRIULI – VENEZIA GIULIA

Trieste – Trieste, huvudstaden i norra italienska regionen Friuli-Venezia Giulia, bevarar fortfarande den unika mitteleuropeiska atmosfären. Med utsikt över Adriatiska havet från en vild, karstisk platå, är staden stolt över att vara hem till Piazza Unità d’Italia, det största torget i Europa. Med en korsning av gränser och kulturer, fascinerar Trieste, med sina eleganta byggnader, historiska kaféer som länge har varit i centrum för kulturliv och historia.
Miramare-slottet – Miramare-slottet stiger majestätiskt på toppen av Grignan-odlingen och ligger bara några minuters bilresa från Trieste. Den luxuösa bostaden byggd i vit Istrien-marmor har utsikt över den marina horisonten som omfamnas av frodiga och pittoreska trädgårdar. Slottets romantiska men ändå melankoliska och tragiska historia plockar hjärtsnören och ökar dess unika egenskaper.
Grado Lagoon – Ön Grado ligger i en spektakulär naturlig miljö där natur och människor har skapat en utmärkt jämvikt och ömsesidig respekt. Den pittoreska lagunen, belägen i den övre delen av det rena Adriatiska havet mellan romerska Aquileia och Grado, skapar en naturlig oas av en betydande biologisk miljö. Kontrasten mellan havets blå och vegetationens gröna och skapar en harmonisk synergi. Den bildliga lagunen i Grado är en perfekt livsmiljö för sällsynta fågel- och fiskarter.
Barcis Lake – Barcis Lake ligger ett stenkast från naturreservatet Forra del Cellina och vid foten av Dolomiterna. Omgiven av klippiga toppar som speglar det smaragdgröna vattnet, är sjön en oklanderlig bergsmiljö där naturen har varit generös.
Cavazzo Lake – Den största naturliga bassängen i Friuli-Venezia Giulia, Cavazzo Lake är en glaciärsjö med rent kristallklart vatten. Omgiven av de underbara karniska alperna, reflekterar sjön den blå himlen och bergen samtidigt som den erbjuder massor av naturalistiska miljöer.

LOMBARDIET

Val d’Inferno, Inferno-dalen – Val d’Inferno är en lång och brant pittoresk dal där vedsträcka stöter på bördiga betesmarker. Den charmiga bergsmiljön är bland de mest uppmuntrande Bergamodalarna.
Varenna, Comosjön – Varenna har utsikt över den fantastiska östra delen av Comosjön och är en pastellfärgad fiskeby där överdådiga villor, gamla slott och smala gränder skapar en oöverträffad atmosfär.
Villa del Balbianello – Villa del Balbianello är en av de mest anmärkningsvärda och fantastiska villorna vid stranden av den unika Comosjön. Byggd över ett tidigare franciskanerkloster, genomgick det senare flera rekonstruktioner. Under århundradena skiftade den majestätiska villan händer flera gånger. Den sista ägaren var utforskaren och bergsklättraren Guido Monzino, som lade den italienska flaggan så högt som Mount Everest. Insidan bevarar fortfarande många av hans arv, medan de yttre förtrollar med en unik trädgård.
Lake Iseo – Även känd som Sebino, den romantiska Lake Iseo är hem för den största sjö-ön i Italien i dess centrum, Monte Isola. Den blå och fridfulla vattendraget speglar kullarna med gröna olivträd och charmiga byar.

PIEMONTE

Isola Bella, Lago Maggiore – Den magnifika Isola Bella slår upp från vattnet i Lago Maggiore med det överdådiga barockborromanska palatset. Ligger i ett förtrollande landskap döljer ön, förutom den underbara trädgården, en naturlig labyrint, överdådiga rum i källaren på Borromeo-palatset, vars väggar är täckta med svarta och vita stenar, tuff splinter och dekorerade med skal.

SICILIEN

Erice – Beläget på en kulle med utsikt över Medelhavet och den spektakulära utsikten över Egadiöarna, är den lilla byn Erice bland de mest charmiga och välbevarade medeltida citadellerna i Italien.
Trapani saltpannor – På västra kusten av Sicilien, mellan Trapani och Marsala, är saltpannorna ett otroligt och fascinerande landskap på ön. Det vackra landmärket som skapats av naturen har länge varit en relevant del av lokalbefolkningen och har lämnat en permanent länk i områdets kulturella identitet. I slutet av dagen designar de varma färgerna och nyanserna i horisonten en fantastisk utsikt.

LIGURIEN

Portofino – Färgglada byggnader som sträcker sig vid stranden, spektakulära landskap och lugn atmosfär, Portofino är den italienska rivierans pärla. Den lilla fiskebyn trollformler med sin unika atmosfär som ligger mellan det liguriska havet och den frodiga grönskan i Portofino Park.

TRENTINO – ALTO ADIGE

Levicosjön – Levikosjön i Trentino Alto Adige, som liknar en fjord, utmärker sig för sitt kristallklara vatten. Omgiven av frodig vegetation och klippiga bergstoppar, förtrollar den naturliga och transparenta sjön med sin skönhet.

 

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Piazza Unità d'Italia
    34121 Trieste TS, Italien