Upplev Ramundberget året runt!

Äktheten, litenheten och traditionen är nyckelord som värnas om

Upplev Ramundberget året runt!

Fotograf/Källa; Anders Robertsson

Ramundberget i Funäsfjällen (Härjedalen) är en genuin ursvensk fjällort som startade 1936 av äkta paret Agaton och Brita. Äktheten, litenheten och traditionen är nyckelord som värnas om och behandlas med respekt oavsett om man kommer för att avnjuta skidåkning under vintern eller något av de många vandringslederna under sommartid. Här finns idag 30 mil längdspår, 42 nedfarter, 10 liftar, Mickelinas värld, SPA, helikopterskidåkning, restauranger, golf, kanot, cykling och vandringsleder. Boendet består av ett fjällhotell samt fristående stugor. Ramundbergets Fjällgård är ansluten till Svenska Turistföreningen. Totalt erbjuder Ramundberget idag 1300 bäddar.

Sommartider
På sommaren går liften Fjällgårdsbanan varje dag, som tar besökaren upp till mångfaldigt prisbelönta Restaurang Tusen, och vidare ut på fjället. Veckoprogrammet är fullt med aktiviteter. Lekfullt för de yngsta och mer utmanande med cykling, vandring och löpning för de större. Ramundbergets guider och aktivitetsledare ser till att gästen får chans att uppleva naturen och aktiviteterna på bästa tänkbara sätt. Att allt fler svenskar vill ha en aktiv semester och söker upplevelser och äventyr har vi sett en tid. Ramundberget är den traditionella skidorten i västra Härjedalen vars gedigna sommarprogram fler och fler upptäcker.

Fjällvandring i all ära, men det är inte långa strapatser som lockar mest – istället växer dagsturer och besökarna vill krydda vistelsen med olika upplevelser. I sommar finns möjligheten att ta jaktlicens på Ramundbergets egna jaktmarker. Vill man spela golf så gör man det på fjällens vackraste golfbana, placerad mitt emellan fjällen, öppen dygnet runt. Fisket i omgivningarna är också något utöver det vanliga. För den som vill uppleva dessa guldvatten finns både prova på-turer och privatguidningar med lokala fiskeguider. Med blandningen av allt det nya och gamla, liksom möjligheterna för barnen att delta i allt från fantasifull riddarcykling, indianpaddling och utepyssel till fjälltursskola, gör att gästerna kommer igen och i större skala.

Kontakt;
Hemsida, bokning, E-post, karta; Se nedan …

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Bergarvägen 18
    840 97 Bruksvallarna