Upplev rundresa på Färöarna och Island

Rundresa med Rosa Bussarna till Färöarna och Island

Upplev rundresa på Färöarna och Island

Dag 1-6
Vi börjar resan med rosa buss från Stockholm och rullar söderut. I danska Hirtshals stiger vi ombord på färjan M/S Norröna med Färöarna och Tórshavn som första destination. Till havs kan du njuta av god mat, allt från lokala delikatesser till den populära Simmer Dim Steakhouse. Från fartygets skybar kan du skåda ut över havet och kanske se en val eller två. Förutom barer och taxfree finns det relaxavdelning, pool, utomhusjacuzzi, gym, fotbollsplan, bio och lekhörna. Under tre dagar på Färöarna kommer vi upptäcka Tórshavn och du kan vandra runt i den pittoreska huvudstaden som har 12 000 invånare. Vi kommer åka på båtutflykt till Vestmanna fågelklippor och du har möjlighet att vandra i vikingarnas spår genom storslagen natur, beskåda de unika lunnefåglarna eller välja utflykter som hästridning eller att åka speedboat. Det finns hembygdsmuseum, nationalmuseum, kyrkor och det sägs att världens bästa sushi finns på Etika som ligger i centrala Tórshavn. Efter några härliga dagar tar vi oss ombord på kvällsfärjan till Island.

Dag 7-10
Tidigt på morgonen anländer vi till Seyðisfjörður och då börjar vårt isländska äventyr. Vi styr kosan nordöst och efter ett stopp vid vattenfallet Dettifoss åker vi till Húsavík. Här finns det möjlighet att rida eller åka på valsafari eller göra andra utflykter i området. Efter Húsavík åker vi till Islands näst största stad Akureyri där vi stannar för att besöka staden och äta lunch. Sedan tar vi vägen över isländska höglandet som endast är öppen ett par månader om året. Vi kommer bo vid en camping mitt i ödemarken där vi kan bada i en naturlig varm källa och spana på glaciärer. Vill det sig väl kan matlaget ordna geysirkokta ägg till frukost. Innan vi når Reykjavik hinner vi med att besöka tre av landets stora sevärdheter; den sprutande gejsern Strokkur, det magnifika vattenfallet Gullfoss och Islands viktigaste nationalpark Thingvellir. I Thingvellir hölls tinget i gamla dagar och det är även platsen där du kan gå i förkastningssprickan mellan den nordamerikanska och den eurasiska kontinentalplattan.

Dag 11–17
I Reykjavik bor vi på vandrarhem och får några dagar till att uppleva staden, äta gott och kanske dricka en Egils Gull på någon av stadens många barer. Det går att besöka den välkända Blå lagunen, det berömda fallosmuseet eller kanske gå på konsert i den nya vackra konsertbygganden Harpa. Efter ett par dagar i huvudstaden åker vi vidare längs sydlandet, äter lunch vid vackra Dyrhólaey och stannar till vid issjön Jökulsárlón där bland annat Bondfilmen Die Another Day delvis spelades in. På kvällen sover vi på en camping i den lilla fiskestaden Djúpivogur. Inför sista natten åker vi och äter lokal buffé i Skriðuklaustur och spanar efter renar innan vi avrundar vår Islandsvistelse med en övernattning i Seyðisfjörður innan färjan tar oss tillbaka till Danmark och vidare därifrån till Sverige och Stockholm.

Till hemsida

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    adalstraeti 1
    101 reykjavik