Upplev semester med familjen i Trentino!

Här finns många aktiviteter som också lämpar sig för barn

Upplev semester med familjen i Trentino!

Detta naturområde, där sjöar och berg möts, är idealiskt för en familjesemester. Här kan familjer alltid hitta något att göra. Här finns många aktiviteter som också lämpar sig för barn. Från kultur till idrott och natur.  “Gästfrihet” är ett ord fullt av mening i Trentino. Det är djupt rotad i en lång tradition som går tillbaka till 1800 när Trentino etablerade sig som en destination för de första turisterna och resenärerna, särskilt de engelska och tyska. Många anläggningar i hela territoriet tillhandahålla tjänster och lösningar för att möta behoven hos både vuxna och barn. Hotell Giocovacanza har alla bekvämligheter: lämpliga attraktiva rum för barn, barnsängar och lekplatser, flaskvärmare och rätter tillagade med genuina lokala produkter. Att bo på ett av dessa hotell är en möjlighet för oförglömliga upplevelser med familjen, att delta i vandringar, utomhusspel, kreativa workshops och roliga aktiviteter. Barn mellan 3 och 10, tillsammans med sina föräldrar, kan utforska naturen och området tack vare den “La Bottega della Fantasia” (The Creative Workshop) program, som varje Giocovacanza hotell anordnar för sina gäster.

Under sommaren erbjuder många orter i Trentino semester med integrerade veckoaktivitetsprogram för barn och familjer. I Val di Fiemme, “settimane delle famiglie” (familj veckor) finns tillgängliga från 29 juni-13 juli (www.visitfiemme.it). I orter i Altopiano della Paganella, 19-26 juni kommer “Dolomiti Paganella Familj Fest” äga rum, som organiserar olika spel, sport och verkstads aktiviteter varje dag (www.visitdolomitipaganella.it). Alpe Cimbra di Folgaria Lavarone Luserna är också en destination som lämpar sig för familjer. Från 27 juli – 2 augusti, kommer de vara värd för första upplagan av “Festival del Gioco” (Game Festival), där familjer kan upptäcka traditioner och kultur på ett roligt sätt (www.alpecimbra.it).

Naturen är det största utomhusgymmet i Trentino: förutom att erbjuda möjligheten, även för barn,att delta i de mest fascinerande sporter, som från klättring till segling, ridning och deltagande i kurser på alla nivåer, har ett ökande antal orter  “äventyrsparker” med upphängda gångvägar, tibetanska broar, remskivor och zip-linjer. Besökare kan ha roligt i maximal säkerhet tack vare närvaron av bergsguider och auktoriserad personal. I Trentino, är 17% av naturområdet skyddad och omfattar tre naturparker (Adamello Brenta Park, Paneveggio-Pale di San Martino Park och Stelvio nationalpark) biotoper och naturreservat. Det är ett stort grönområde där ungdomar och familjer kan ha oförglömliga upplevelser omgiven av alpin natur, varje vecka, med bergsguider, park rangers och lokala guider i området, och delta i små och stora upptäckter, workshops, utflykter och flerdagars vandringar .

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land