Upplev SkyView på Globen!

Upplev SkyView på Globen!

Plats: Globen, Stockholm,

SkyView – En ny attraktion och ett landmärke i världsklass!

För första gången är det nu möjligt för turister och stockholmare att bestiga Sveriges landmärke och världens största sfäriska byggnad.
– SkyView kommer bli en av Sveriges viktigaste symboler utomlands, i klass med Eiffeltornet eller London Eye. Ett måste för alla stockholmare och vid varje turistbesök i Stockholm, säger Ninna Engberg, vd Stockholm Globe Arenas.

För ett år sedan togs första spadtaget till SkyView på Arenatorget, mellan Ericsson Globe och Globen Shopping. Sedan dess har 42 ton stål monterats in för att stärka Ericsson Globes bärande konstruktion.

SkyView
Foto: Sören Andersson

Inte mindre än 70 ton räls har monterats på utsidan av arenan, med hjälp av bergsklättrare och helikopter. Gondolerna väger var och en 7 ton (inklusive maxlast) och kommer att rymma 16 personer per tur.

SkyViewpavagupp580
Foto: Sören Andersson

Det här är SkyView: Två gondoler som går på räls längs fasaden till toppen av Ericsson Globe. Gondolerna är gjorda i glas och varje gondol transporterar max 16 personer åt gången. På toppen av Ericsson Globe, stannar de till en stund innan de vänder och tar samma väg tillbaka. Restiden är ca 16 minuter per tur.

SkyViewflickavinkar580
Foto: Sören Andersson

Så funkar det:

1. Entré SkyView avgår från det nya ServiceCentret som är beläget vid Arenatorget (mellan Ericsson Globe och Globen Shopping). Förbokad biljett rekommenderas. Har du inte förbokat din tur går det bra att köpa biljett i biljettkassan i ServiceCentret.

2. PreShow Efter att ha passerat genom biljettkontrollen kommer du in till PreShow. Här får du genom en film vara med om en 6 minuter lång resa – både framåt och bakåt i tiden.

3. Boarding När filmen är slut lämnar du PreShow på motsatt sida från ingången, du är nu framme vid gondolerna och väntar på din tur att resa upp med SkyView.

4. Turen Gondolerna passerar genom en taklucka vid uppfärd och nedfärd för att parkeras inne i entrébyggnaden, där boarding sker.

Resan upp mot toppen tar 3 minuter, gondolen stannar högst upp på toppen av Ericsson Globe i ca 10 minuter innan den tar samma väg ner igen. 5. Souvenirbutik Efter avslutad tur går det att besöka den nya souvenirbutiken eller SkyView Café.

SkyViewkvall580
Foto: Sören Andersson

Lite info om SkyView

SkyViewgrafik500

Bilden: SkyView grafik

Biljettpriset för en vuxen är 120 kr, och 90 kr för barn och pensionärer.
(Med reservation för att prisbilden kan ha förändrats sedan denna presentation lades upp på Hittaupplevelse.se. Kontakta företaget för aktuella priser eller se hemsidan nedan..)

KONTAKT:

Telefonbokning: 0771-811 000
Biljetter – Presentkort – Egen gondol – Champagnetur – Rullstolsbokning

Måndag-fredag 10:00-18:00
Lördag 10:00-15:00
Söndag stängt

Gruppbokning: 08-508 354 54
Bokning av grupper samt bröllopspaket

Måndag-fredag 09:00-11:00 & 13:00-15:00
Öppettider i SkyView

Höst – vinter – vår
Måndag-fredag 10:00-19:00
Lördag-söndag 10:00-17:00

Sommar 12 juni – 15 augusti

Mer information: http://www.globearenas.se/

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land