Upplev Stöten!

Välkommen till Sälens bästa skidåkning!

Upplev Stöten!

Rolig skidåkning har varit Stötens främsta kännetecken under många år. Ett skidområde utvecklat av skidåkare med en härlig blandning av varierande backar. Här finner du Sälens högsta fallhöjd (370 m) och 42 nedfarter, varav 11 st snökanonbelagda, med en yta som motsvarar ca 210 st fotbollsplaner! Från de grönaste gröna till de svartaste svarta, passande alla smakriktningar.

Alpint
För dig som vill börja utforska den alpina skidåkningen i de snällare regionerna börjar äventyret på Soltorget med flera gröna backar, stolbana och knappliftar. Backarna heter Haren, Losvängen, Mormors Störtlopp mm. Här finns också barnområdet. När du växer med uppgiften tar du mot Skidtorget och de centralaste delarna av systemet. Worldcup-backen, Parallellen och Funparken i Dvärgen finns här, skulle inte de räcka rekommenderar vi Branta Torget och exempelvis Älvan, godkänd för World Cup i storslalom, här har vi bl.a. kört flera internationella tävlingar och 2007 körde vi SM i slalom och storslalom. Oavsett vilken kategori åkare du tillhör bor du lika nära anläggningen och varje torg har knappliftar för barnen. Det är ingen slump att vi ofta har de svenska landslagen på besök.

Snowboard och jibbing
I tider då många vill dela på snowboardåkare och skidåkare hävdar vi att vi har plats åt alla. Vårt största big jump har vi exempelvis på bästa plats i World Cup-backen precis ovanför restaurang Ladans uteplatser. I Dvärgen hittar du Stötens Funpark med rails, boxar och olika linjer med hopp. I vinter blir vi dessutom först i Sverige med en Big Air Bag, en jättelik uppblåsbar kudde att landa på. Experter har hjälpt oss att få en riktigt bra park för alla jibbers och nybörjare också för den delen.

Telemark

Stöten har alltid varit känt för sina fina möjligheter till telemark. Ett bra bevis fick vi då vi hade VM i telemark och världseliten samlades här.  Skidskolan har genom åren blivit lite av experter på att lära ut telemark.

Barn & Föräldrar
För dig som är förälder är det skönt att veta att dina barn är sysselsatta, har kul och dessutom är i trygga händer. Vargy håller i de flesta barnaktiviteter. Ja, han är vår egen barnmaskot och världens snällaste varg!

After Ski
Mätt och belåten efter middagen? Dags att gå och lägga sig? Nej, knappast, kvällen har ju knappt börjat. Stöten har ett brett utbud på nöjen och underhållning.
Dagligen After Ski i Vinteridet från kl 15.00, då vi mönstrar upp coverband under fredag-lördag. Under veckodagarna står trubadurer för after ski-underhållningen. Onsdag till lördag har vi även en dj som piskar upp stämningen på after skin.

Aktiviteter
Här i Stöten har vi ett stort urval av spännande aktiviteter som kittlar alla sinnen. Vad sägs om hundspann rakt ut i vildmarken? Kanske en fjällkamp, vinterfestival eller skidtur till Närfjället?

Skotersafari
Vi kör guidade turer på snöskoter. Turerna leds av fjällvana ledare så att du kan känna att du kör tryggt och säkert på en lagom lång tur i den underbara naturen i Stötenområdet. Vid bra väder går Granfjällsturen upp på fjället med utsikt och på fina leder över fjället. Vid sämre väder åker vi nedanför fjället i skogen och över myrmarker. Under båda turerna gör vi stopp så att du får möjlighet att titta på utsikten och naturen, ta bilder eller ställa frågor. Vi ser också till att vänta in alla så att ingen hamnar för långt efter. Någon form av körkort krävs, svenskt eller utländskt.

Hyr din egen snöskoter
Vi har även snöskotrar för uthyrning om du hellre vill köra ut i naturen på egen hand. Detta är att föredra om ni har tänkt stanna och fika uppe på fjället eller om du vill åka lite fortare utan uppehåll. Karta finns att köpa och innan ni åker blir ni instruerade om vart ni kan åka. När ni hyr en skoter hos oss ger vi tips på fina platser att åka till. Hyra av skoter går att förboka alla dagar i veckan. För att få hyra snöskoter krävs förarbevis för terrängskoter, alternativt *Svenskt B-körkort utfärdat före 1 januari 2000 eller *Norskt körkort för bil utfärdat före 1 juli 2006.

Hundspann
Kanske är det i år du ska unna dig och ditt sällskap en helt unik upplevelse? Med hundspann genom orörd fjällvärld upplevs en helt nya sida av Stöten. Här du chans att susa fram mitt i den karga, vackra och orörda fjällnaturen kring Stöten. Och ni behöver inte vara många. En hundspannsfärd kan du boka oavsett du vill åka ensam eller ihop med din familj eller dina vänner. Självklart har ni professionell hundförare med er under hela färden och turen delas inte med andra gäster än den eller de som bokat.

Lite fakta om Stöten
Höjd över havet: 853 meter
Högsta fallhöjd: 370 meter
Total pistlängd: 35 km
Längsta pist: 2600 meter
Total liftlängd: 14 km
Liftkapacitet: 18.000 pers/timme
Antal liftar: 19 st (varav 2 st stolliftar)
Antal nedfarter: 42 st
Svarta: 3 st
Röda: 3 st
Blåa: 2 st
Gröna: 22 st
Antal nedfarter med snökanonsystem: 11 st
Antal belysta nedfarter: 2 st
Längdspår: 15 km (3, 5 och 7 km)
Belyst längdspår: 3 km
Skidskola: ja
Skiduthyrning: ja
Övriga servicefaciliteter: bad, bowling, SPA, och livsmedelsbutik
Boendealternativ: Hotell, stugor (olika storlekar), lägenheter, camping
Bäddkapacitet: 7500 finns i området
Konferenslokaler: 9 st (upp till 300 sittande)
Restauranger: 9 st
Barer: 3 st
Avståndstabell
Stockholm 450 km
Göteborg 500 km
Malmö 770 km
Mora 130 km
(Med reservation för att det ändras sedan sist vi på hU kollade. Kolla alltid med hemsidan nedan för aktuellaste uppgifter)

Öppettider

Liftar:
Stängt för säsongen, öppnar 12 december

Huvudreception:
Stängt för säsongen

Bokning (0280-75 000):
Måndag-Fredag: 9-18
Lördag-Söndag: 9-16

Kontaktuppgifter
Telefon; 0280 – 75 000
E-post, karta, bokning, hemsida; Se nedan..

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan

Grannfjällsstöten
Stöten