Upplev Tjeckien på motorcykel!

Här möts entusiaster av både cruisers, tour bikes, custom bikes och sport bikes

Upplev Tjeckien på motorcykel!

Kittla dina sinnen, fyll kameran med oförglömliga minnen och låt de tjeckiska vägarna föra dig längs med charmiga byar till vackra bergsmassiv. Att se sig om i Tjeckien med motorcykel är ett trevligt och spännande nöje. Ta fram kartan och planera sommarens drömresa…
Starten av motorcykelsäsongen i Tjeckien går av stapeln i mars med den årliga motorcykelshowen i Prag. Evenemanget Motocykel drar till sig tillverkare och återförsäljare till ett och samma ställe, i Holešovice. Här möts entusiaster av både cruisers, tour bikes, custom bikes och sport bikes. Du behöver inte leta länge för att hitta en själsfrände. I jämförelse med Storbritannien, USA eller Sverige så är den tjeckiska scenen mycket mer avslappnad när det gäller blandningen av motorcyklister från olika grupper. Under hela året inträffar en rad motorcykelevenemang såsom dragracing, väg- och banracing, motorcykelträffar, parader och så vidare. Vid alla dessa tillfällen samlas människor med ett gemensamt intresse, motorcyklar.

Pekelne Doly (Hell’s mines) – en motorcykelklubb i grottan
Gör ett besök till den unika motorcykelklubben Pekelne Doly i en av de största underjordiska sandstensgrottorna i Europa. Den totala ytan på cirka 3500 m2 virrvarr av grottor låter motorcyklar tränga in och värmen som tillhandahålls ligger på sköna 12 grader. Både sommar som vinter äger evenemang rum för motorcyklister och intressegrupper. Det är den enda mc-klubben i Europa som låter dig köra din motorcykel ända fram till baren som ligger under stentak och sedan cirkulera på motorcykeln i labyrinter av sandsten. De stora underjordiska utrymmena och korridorerna ligger i dalen av floden Svitávka. Beläget mellan byarna Velenice och Svitava, vid foten av Lužické bergen nära rekreationsområdet vid sjön Macha. Grottorna har sitt ursprung i 1800-talet under tiden för greve Kinsky. Missa inte sann körglädje genom de omgivande byarna vid de vackra bergen Lužické nära Macha sjö och Sloup.

Böhmiska Schweiz
En ny dag sträcker ut sina armar med skogsmark utspridd på bergsbroar, balkonger i sten som naturen skapat och vägar genom djupa raviner och dalar. Det är så här nationalparken České Švýcarsko välkomnar dig! Med sitt landskap som är unikt i Europa drog det redan under romantiken till sig schweiziska konstnärer. De utsåg nationalparken till ”schweiziskt” på främmande land. Böhmiska Schweiz ligger på gränsen mellan Tjeckien och Tyskland och tog titeln Böhmiska Schweiz på den tjeckiska sidan och Saxon Schweiz på den tyska sidan. Väl där kommer du att märka att den fantastiska växtligheten är skiftande på grund av klimat- och väderförhållandet med svala raviner och dalar och en enorm värme på de högre delarna av nationalparken. Alla de pittoreska vägarna och bergsetapperna leder motorcyklister till den största naturliga stenbron i Europa, porten Pravčická. Även om du inte kan köra ända upp, utan måste promenera den sista biten så har stenbron genom århundraden lockat naturälskare med sin magi. När du står under dessa stenvalv blir du förvånad över dess storlek.

Böhmiska Schweiz – Kutná Hora– Brno
Gör din väg genom bergen och dalarna och du kommer att uppskatta några lyxiga raka vägar samt svängar som håller intresset uppe tills du kommer till Kutná Hora. UNESCO monument, slott och historiska städer som välkända Prag är bara några av de platser som du kommer att stöta på under en motorcykel tur i Tjeckien.I Kutná Hora får du chans att uppleva den mystiska underjorden i skelettkyrkan i Sedlec. Den världsberömda skelettkyrkan är ett medeltida gotiskt kapell som i århundraden har stått på resterna av 40 000 personer. Idag kommer besökare från hela världen och förvånas över de bisarra dekorationerna gjorda av människoben i form av ljuskronor, pyramider av dödskallar, benkors och vapensköldar. Här kommer du också att upptäcka historien om en fascinerande plats som rankas som en av de mest mystiska i Tjeckien. Fortsätta resan till staden Brno, hem till racerbana Masaryk Circuit där Tjeckien Motorcycle Grand Prix tar plats varje år.

 

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Moto Club Pekelné Doly
    Södra Böhmen