Upplev Unescos biosfärområde Bliesgau

Unescos biosfärområde Bliesgau är känd för sina delar av orkidéer, vackra flod ängar och bokskogar

Upplev Unescos biosfärområde Bliesgau

Små ugglor © Foto; Günter Kopp/Tourismus Zentrale Saarland

Saarland
Unescos biosfärområde, Bliesgau, är känd för sina orkidéer, vackra floder, ängar och bokskogar, samt att vara en livsmiljö för sällsynta djurarter. Du kan enkelt ta dig runt i området på cykel, elcykel, till fots eller i en hästdragen vagn.
I sydöstra hörnet av Saarland ligger en mosaik som består av stora fruktträdgårdar, utsökta bokskogar, områden med orkidéer och vackra floder som slingrar sig genom ängar. Här bland mjukt böljande kullar finns en fin livsmiljö för små ugglor, fjärilar, ödlor,  orkidéer och växter.

Vandringsleder, cykelvägar och ridvägar går genom historia romerska och keltiska bosättningar, och St James ’Way Så går igenom området. Stadsdelen Gersheim är känd för sina orkidéer, med cirka 30 av Tysklands 60 inhemska arter som växer i detta relativt litet område. Guidade visningar av orkidéängar löper från början av maj till början av juli

En oas för hotade arter
Biosfärområdet är en livsmiljö för 80 procent av Saarlands populationen av små ugglor, som är utrotningshotade arter. Träskets fritillaryfjäril med orange och bruna markeringar, är också hotad, och har hittat ett hem här. Och du får se otaliga sorter av orkidéer, drottningen av blommor.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Paradeplatz 4
    66440 Blieskastel