Upplev vinterparadisen Hafjell och Kvitfjell

Backyard for kids – en bred nedfart med figurer och rullband

Upplev vinterparadisen Hafjell och Kvitfjell

Hafjell Alpine Centre är den populära familjefavoriten som underlättar skidåkning, för alla nivåer – från nybörjare till expert. Du behöver inte välja mellan familjesemester och skidåkning. Här hittar du båda.

Både Hafjell och Kvitfjell är kända som barnvänliga skidanläggningar och Hafjell har inte mindre än tre populära barnområden. Ett ligger nere i dalen, där bland annat skidskolan finns. Ett är beläget på toppen av gondolen, så kallade “Backyard for kids” – en bred nedfart med figurer och rullband. Det tredje området är vid Gaiastova och det är detta som nu växer och förbättras. Bland annat blir det en nedfart med figurer i, en mini-cross-backe och ett område med böljande element för lekens skull. Dessutom tillkommer det en grillbod, där hela familjen kan samlas. De andra två barnområdena kommer också att uppgraderas. Varje område får ett eget tema, så det finns något nytt att uppleva på varje plats, och familjen kan resa på en liten skidsafari mellan dem.

Familjeparadis också i Kvitfjell
I Kvitfjell har det också hänt mycket för familjerna under de senaste åren. Det finns nu ett stort barnområde klart vid välkomstcentret på västra sidan. Där arrangeras barnens World Cup, som är en miniatyrversion av det mästerskap som världens bästa skidåkare tävlar i varje vår. Kvitfjells första barnområde, vid GudbrandsGard, har uppgraderas och det tillkommer också ett nytt rullband. Vid barnområdet på den västra sidan byggs det dessutom en ny grillhydda som är fri att använda för Kvitfjells gäster.

Tidig snö
Det som gör utvecklingen vid Gaia möjlig är det utvidgade snösystemet. Förrförra säsongen investerades det över 60 miljoner i Hafjell, och inför den här säsongen investeras det ytterligare. Nu utvecklas systemet ända upp till Gaia, och det omfattar följaktligen barnområdet. Detta innebär att Hafjell kan öppna mycket tidigare än vanligt.

Kvällspark
Nytt för säsongen är också parkutbudet på kvällstid. Backyard, som ligger på baksidan av gondoltoppen, har nu strålkastare. Ungdomar och barn fyller parkerna under dagen och på helgerna, men är frånvarande på vardagskvällarna. Detta kommer i första hand att vara något som är viktig för den lokala marknaden.

Nya backar
Under de senaste åren har Hafjell också gjort förändringar i backutbudet för att göra dem mer enhetliga och moderna. Överhänget i Hafjelløypas övre del har rätats ut. Svårighetsgraden är från rött till blått. Hafjell har Skandinaviens absolut längsta backar, eller vad sägs om att klämma en halvmil på ett enda åk? Hafjell är den perfekta destinationen för familjen som verkligen älskar att åka skidor.

Kontakt
Telefon; +47 612 49 000
Hemsida, bokning & E-post: Se nedan…

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land