Upplev Yukon i Kanada!

En av många upplevelser är att vandra fram genom denna fantastiska vildmark

Upplev Yukon i Kanada!

Foto; © Government of Yukon

Yukon är ett av Kanadas tre territorier. Det ligger i nordvästra hörnet av Kanada, och gränsar till den amerikanska delstaten Alaska. Territoriet har en befolkning på 31 000 invånare och huvudstaden är Whitehorse, med en befolkning på 23 272. Territoriet har fått sitt namn efter Yukonfloden. Namnet var officiellt Yukon Territory fram till den 1 april 2003. Yykon är ett eldorado för den vildmarkslystna! Med ren vildmark omkring dig finns det en uppsjö av upplevelser att ta sig an. Men det är inget man gör på en eftermiddag. Snarare en sommar.

Man kan ta sig till Yukon på många sätt. Några väljer att åka dit med sina mc´s. En av många upplevelser är att vandra fram genom denna fantastiska vildmark och det innebär ju även att slå upp tältet och leva ett riktigt vildmarksliv. Självklart kan du vaska efter guld här i “Guldriket”. Guldruschen i Klondike var den mest speciella händelsen någonsin i Yukons historia. En grupp som leddes av Skookum Jim Mason hittade guld i en biflod till Klondikefloden i augusti 1896. Detta ledde till att ungefär 30-40 000 personer tog sig till Klondikes guldfält under vintern och våren 1897-1898, då upptäckten blivit känd.

Paddla kanadensare, kajak eller forsränning är det många som provar på. Några cyklar gärna över berg och genom dalarna medan andra upplever min egen favorit, turridning genom vildmark! Vad man än vandrar stöter man på områdets djur i alla dess former. Vill man hellre åka hit på vintern finner du de flesta vinterupplevelserna här. Som skidåkning, hundspann, skoter, isfiske med flera. Yukon är en en världens alla fantastiska platser för människor med vildmarksdrömmar.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan

2nd Ave. & Lambert Street
Whitehorse Yukon