Upptäck cykellandet Danmark

Att cykla i Danmark är tryggt, lätt och roligt!

Upptäck cykellandet Danmark

Danmark är det perfekta resmålet för en cykelsemester. Danmark har över 12 000 km skyltade cykelleder (ofta med lite eller ingen trafik), ett lättframkomligt och flackt landskap med vacker natur och långa kuststräckor – samt korta avstånd till övernattning och upplevelser på vägen. Att cykla i Danmark är tryggt, lätt och roligt!

Om du är på jakt efter en cykelsemester där allt redan är planerat och organiserat så är en paketsemester något för dig. När du köper ett cykelpaket ingår vanligtvis cykelhyra, detaljerad resväg, eventuella färjebiljetter, boende och transport av bagage. Cykelrutten planeras ofta av lokala experter för att garantera att resan går genom de vackraste landskapen på mindre vägar med lite trafik.

Det är enkelt att hitta när du cyklar i Danmark eftersom det finns över 11,000 km märkta och skyltade cykelleder. Det enda du behöver är ledens namn, nummer eller logo och så är det bara att följa skyltarna. Många leder korsar varandra så det fungerar fint att kombinera flera olika leder. Cykellederna är säkra jämfört med många andra länder och de följer ofta mindre vägar och stigar genom skog och orörd natur.

Nationella cykelleder

Det finns 11 nationella cykelleder  i Danmark på över 4000 km. Nationella leder markeras med ett vitt nummer i en röd ruta och en cykelsymbol på en blå fyrkantig skylt (notera att led 10 på Bornholm har en grön och inte en blå bakgrund). Leder med udda tal från 1-9 går från norr till söder och leder med jämna tal från 2-8 går från öst till väst. Det finns två ringleder: Bornholm (10) och Limfjorden (12).

Regionala och lokala leder

Det finns även ett väl utbyggt nätverk av regionala och lokala cykelleder, alla tydligt skyltade. De regionala lederna har vita nummer från 16-99 på en blå bakgrund och de lokala lederna har samma system men med nummer från 100-999.

Bilderna
Klicka på bilderna för större format!

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Ribe
    6760 Danmark