Vacker vandringsresa från Brasilien, via Argentina, till Chile

Bussresa med vandring och äventyr i Brasilien, Argentina och Chile

Vacker vandringsresa från Brasilien, via Argentina, till Chile

Vårt äventyr börjar med några dagar i vackra Rio de Janeiro. Här kan vi ta linbanan upp till Sockertoppen, besöka den botaniska trädgården eller gå på fotbollsmatch på Maracanastadion, världens största fotbollsstadion. Vidare kan vi ta oss upp till Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn (ett av världens sju nya underverk) eller slappa på någon av de härliga stränderna Copacabana eller Ipanema. När kvällen närmar sig öppnar Rios samba- och salsaklubbar där vi kan dansa loss ända till gryningen. Efter några dagar lämnar vi Rio och färden går söderut mot Paraty. Här kan du följa med på en båtutflykt med snorkling och bad i den fantastiska skärgården.

Resan går vidare genom ett bördigt landskap på väg mot Iguaçufallen. Här vräker Paranáfloden ner sina vattenmassor och bildar ett av jordens mäktigaste vattenfall. Omgiven av regnskog med ett fantastiskt växt- och djurliv är Iguaçufallen en av de häftigaste upplevelserna på vår resa. Vi fortsätter söderut och besöker den ”svenska” staden Obera innan vi når den pulserande metropolen Buenos Aires.

Buenos Aires är södra halvklotets näst största stad och här finns massa roliga saker att se och göra. Vi kan gå längs den väldiga 9 juli-avenyn, besöka det berömda Plaza de Mayo eller strosa på shoppinggatorna Florída och Maipú. Ett besök på en tangorestaurang är nästan ett måste (eftersom Buenos Aires är tangons födelsestad) innan vi styr bussen söderut över Pampas böljande grässlätter mot stränderna i Monte Hermoso. Här stannar vi och kopplar av med sol och bad efter storstadens alla upplevelser.

Vi styr kosan mot det väldiga trädlösa Patagonien. Puerto Madryn blir vår bas de närmaste dagarna för turer ut på Valdeshalvön, ett paradis för naturälskare. Valdes är den enda fastlandsplats på jorden där de väldiga sjöelefanterna samlas för att para sig, föda sina ungar och ömsa skinn. Här finns även möjlighet att se sjölejon och valar. Efter detta väntar ett par långa kördagar då vi styr vidare mot Eldslandet.

Världens sydligaste stad, Ushuaia, blir vårt nästa mål. Härifrån finns det möjlighet att göra olika utflykter, exempelvis en båttur ut på Beaglekanalen. Vädret är föränderligt här nere. Regn eller snö växlar med varma sköna vindar som lika snabbt kan övergå i kalla stormbyar från Antarktis. Vi tar oss tillbaka norrut till El Calafate och kommer in i glaciärernas land. Därifrån gör vi en dagstur ut till glaciären Moreno, som ständigt är i rörelse. Det finns även möjlighet att ta sig till nationalparken Torres del Paine i sydligaste Chile där det finns fler vandringsleder för den intresserade. Här i området får vi uppleva den mest spektakulära delen av bergskedjan Anderna.

Vi åker vidare till den lilla bergsbyn El Chalten som är utgångspunkt för vandrare och bergsklättrare i Fitz Roy-området. Här stannar vi till och de som vill har möjlighet att vandra på glaciärerna innan vi tar oss, efter en lång kördag, vidare till äventyrscentret Bariloche. Här kommer det finnas möjlighet till forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter innan vi tar oss över Anderna och in i Chile.

Den sista veckan tillbringar vi i Chile. Första uppehåll här blir i vackra Pucón vid sjön Villarica. Vi gör turer i området med möjligheter till bad, forsfärder och vandringar uppför vulkanen Villarica som är huvudattraktionen. Färden går vidare genom ett vackert landskap med vingårdar och små städer. På vår väg gör vi ett stopp vid en vingård för att smaka på och njuta av ett riktigt chilenskt vin. Vi får även möjlighet att följa processen från druva till flaska. Vårt äventyr avslutas i landets huvudstad Santiago de Chile innan vi tar flyget tillbaka till Sverige.

Det går även att kombinera denna resa med exotiska Påskön!

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan

Rio
101 Brasilien