Välkommen till midsommar på ICEHOTEL

Upplev forsränning under midnattssolen på Torne älv

Välkommen till midsommar på ICEHOTEL

Foto; Markus Alatalo/www.icehotel.com 

Midsommarafton är årets längsta dag och även en kontrasternas högtid på ICEHOTEL i Jukkasjärvi. Här kan du för första gången någonsin uppleva sommarens längsta dag utomhus, för att sedan somna gott i en konstsvit skapad av kristallklar arktisk is i det året runt-öppna ICEHOTEL.

Fira midsommarafton i Jukkasjärvi.
Den arktiska sommaren når sin höjdpunkt på midsommarnatten och midnattssolen lyser natten lång. Efter en dag med traditionsenligt midsommarfirande kan du avnjuta en middag på Jukkasjärvi Hembygdsgård följd av livemusik. Eller varför inte fira midsommar med ett äventyr utöver det vanliga?

Forsränning i midsommarnatten
På midsommarafton anordnas forsränning under midnattssolen på Torne älv. Resan längs med älven tar dig genom en tyst skog i både lugna och mer utmanande vatten – under en av årets ljusaste nätter. Middagen tillagas över öppen eld längs vägen. Avgång från Icehotel kl 16.30. Åter på Icehotel kl 22.30.

Därefter är det dags för höjdpunkten; spendera midsommarnatten (med sju sorters blommor under kudden?) i -5⁰ C, i en konstsvit fylld av handskulpterad konst från Torne älv. Den året runt-öppna delen av Icehotel består av en isbar, ett isgalleri och tjugo issviter, nio av dem med privat bastu och relax, individuellt skapade av formgivare från hela världen.

Välkommen till ett midsommarfirande utöver det vanliga!

Program för midsommarafton:
-Traditionsenlig midsommarlunch serveras i Icehotel Restaurant (förbokning rekommenderas) från kl 11.00-14.30.
-Midsommarfirande med dans runt stången lett av Kiruna folkdanslag, nybakat tunnbröd från byns bagarstuga till försäljning, gammaldags fiske och försäljning av rökt fisk. Välkommen kl 12.00, resning av midsommarstången kl 13.00, Hembygdsgården i Jukkasjärvi.
-Sommaraktiviteter med guide eller på egen hand, dag- och nattetid. Ex: Forsränning i midsommarnatten kl 16.30-22.30. Upptäck fler av våra aktiviteter.
-Guidade turer på Icehotel kl 10.00, 12.00, 14.00 och 16.00
-Avnjut midsommarmiddagen på Hembygdsgården i Jukkasjärvi från kl 17-21.00. Därefter bjuds det på livemusik.

Om ICEHOTEL
Grundat 1989 är ICEHOTEL världens första hotell gjort av snö och is, och skapas i ny tappning varje år i Jukkasjärvi. Det görs helt och hållet av is från Torne älv, en av Sveriges nationalälvar och sista orörda vattendrag. När vintersäsongens ICEHOTEL har smält tillbaka till Torne älv står ICEHOTEL kvar, en plats där gästerna kan ta del av upplevelser av is och snö året om.

Kontakt
Telefon växel: 0980 668 00
Hemsida, bokning, E-post; Se nedan …

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Marknadsvägen 63
    981 91 Jukkasjärvi