Vallåsen Bikepark 2019

Kul på hjul, fart & action utför Hallandsåsen

Vallåsen Bikepark 2019

Foto; Vallåsen Bike Park

Vallåsen Bike Park är en park för utförscykling på hallandsåsens nordsluttning på gränsen mellan Halland och Skåne. Sittliften Köpenhamn tar dig upp till toppen och du har sedan 12 spår i fyra olika svårighetsgrader att välja på vägen ner. En park för ALLA med andra ord. Vallåsen är ett ställe att trivas på och stämmingen är familjär och alltid på topp. Familjer, nybörjare, experter, xc cyklister, alla är välkomna att njuta av härlig cykling och trevligt folk. På Vallåsen hyr man ut cyklar från Giant, Lapierre samt Propain. Deras hyrcyklar är alltid nyservade. I hyran ingår även skyddsutrustning bestående av hjälm, ryggskydd, armbågsskydd, benskydd, handskar, tröja samt försäkring som täcker eventuella skador på cykeln. Se till att förboka så du är säker på att få en cykel! Just nu kan du köpa 2017 års hyrcyklar till bra priser, maila Vallåsen. Man finns förstås även på Facebook..

NYHETER
Inför säsongen 2018 hade Vallåsen en del spännande nyheter att erbjuda. ”Tårtan” har fått ett delat avslut där du kan välja mellan en röd hoppslinga eller en blå handbyggd stig. Man har också byggt en Pumptrack utanför butiken vilket är en bana fylld av pumpknölar samt vallar där man pumpar upp sin fart varv på varv utan att trampa, grymt roligt för alla åldrar. De har även utökat butik, uthyrning samt café och erbjuder nu 46st downhillcyklar i fem olika storlekar!

CYKELINSTRUKTÖR
Första gången du cyklar utför? Inga problem, Vallåsen har flera duktiga instruktörer som gärna hjälper dig att komma igång och ta dig ner på ett säkert och roligt sätt. Kanske har du redan cyklat en del men känner att du fastnat i utvecklingen? De ger dig nya insikter och visar bland annat hur man kan bli snabbare i backen.

BUTIK & VERKSTAD
I deras butik hittar du förutom liftkort och ett gött häng också cyklar, kläder, däck, reservdelar m.m. Det man inte har hemma kan de troligtvis fixa till helgen därpå. Det finns även möjlighet att besöka butiken under veckorna, slå en signal eller skicka ett mail så bestämmer vi tid. Ett urval av de märken de säljer: Giant, FOX, SRAM, Shimano, Maxxis, BBB, Five Ten, Crankbrothers, MRP PRO

Verkstaden
I samma byggnad som cykelhyran har Vallåsen också en verkstad där de hjälper dig med dina mekaniska bekymmer, allt från punktering till gaffelservice. Har man inte möjlighet att fixa din cykel direkt så kan du lämna den på plats och låta oss serva/laga under veckan, alternativt kom och lämna efter överenskommelse.

Event och tävling – Säsongen 2019
Hallandsåsen: 14-15 September 2019
För femte året i rad är det endurorace på Hallandsåsen och det är dags för ett nytt upplägg. Tävlingen kommer i år avgöras under två dagar och två olika anläggningar. På lördagen tävlar vi på Vallåsen Bike Park och söndagen kör vi på Kungsbygget Äventyrspark som ligger 6 km bort. Det kommer finnas möjlighet att träna både fredag, lördag samt söndag med tillgång till lift på Vallåsen under fredag eftermiddag samt lördag förmiddag för de som vill köpa liftkort, annars går det bra att trampa upp. Tävlingen kommer köras utan lift.

Kungsbygget Äventyrspark kommer ha öppet lördag-söndag och är den perfekta lekplatsen för medföljande familj/vänner. Här erbjuds även ställplats för husbilar.
Mer info: https://kungsbygget.com/

Mat & fika finns att köpa på anläggningarna

Schema (med reservation för ändring)
Fredag:
Öppet för allmänheten 14:00-20:00
14.00: Banorna släpps
14.00-20.00: Lift öppen på Vallåsen
14.00-20.00: Träning på Kungsbygget

Liftkortspris Vallåsen 300:- från 14:00. Från 16:00 200:-

Lördag:
Anläggningen Stängd för icke tävlande i ESS
09.00-12.00: Lift öppen på Vallåsen
09.00-12.00: Träning på Kungsbygget
13.00-18.00: Tävling på Vallåsen

Liftkortspris Vallåsen 09:00-12:00 200:-

Söndag:
Öppet för allmänheten 10:00-16:00
08.00-10.30: Träning på Kungsbygget
11.00-15.00: Tävling på Kungsbygget

Kontakt
054-13 26 00
Hemsida, bokning, e-post; Se nedan..

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Vallåsen Skidanläggning
    31298 Våxtorp