Vallåsens Fjällanläggning

Vallåsens Fjällanläggning

vallasenb2013_640

Ta expressliften till 1260 meter långa åk

Vallåsen är en härlig vinterupplevelse för hela familjen med hela elva nedfarter och liftar för både nybörjare och vana åkare. Så snart temperaturen kryper ner mot minusgrader sprutar vi snö. Det brukar innebära premiär i december och bra skidåkning ända in i mars. De senaste säsongerna har vi haft öppet i snitt 70 dagar. Välkommen till vintern du också!

Stor satsning på snösystem och nedfarter

Inför säsongen satsar vi stort på att bygga ut vårt barn-och nybörjarområde. Det betyder totalt fyra knappliftar att välja mellan, samtidigt som nedfarten breddas för att ge mer plats. Andra nyheter är att vi har byggt ut vår skiduthyrning till dubbel storlek. Dessutom lanserar vi ett självbetjäningssystem för skipass. Allt för att kunna ge dig ännu högre service och kortare köer!

Hyr utrustning på plats!

Det ska vara enkelt att åka skidor i Vallåsen. I vår nya skiduthyrning kan du snabbt och enkelt hyra modern och välservad utrustning till hela familjen.

Enklast och snabbast är att boka det du behöver hemifrån direkt på www.vallasen.se. Då har vi utrustningen redo för dig när du kommer!

Utvecklas som åkare

Oavsett om du vill lära dig att åka lift eller puckelpist så är du välkommen till Vallåsens skidskola. Välj mellan skidskola i grupp eller privat för egen instruktör. Bokar gör du enklast på vår webbplats.

vallasend640

Ta en paus med god mat och dryck

Trötta ben och en hungrig mage kan behöva en stunds vila. I vår restaurang kan du njuta av nylagad mat, en kall öl eller fika som ger energi för en ny vända på skidorna. Vill du hellre ta med egen matsäck finns flera grillplatser och en rejäl värmestuga. Nytt för säsongen är en grillplats med elgrillar nedanför nybörjarområdet.

Hitta hit

Skidanläggningen Vallåsen ligger på Hallandsåsens norra sida, vid åsens högsta punkt. Från Helsingborg till Vallåsen är det 68 km och från Köpenhamn är det 110 km. Väl på plats tar du dig snabbt till toppen med expressliften och kan njuta av 1260 meter åkning i ett svep. I Vallåsen får du riktigt bra skidåkning på nära håll.

Information om Vallåsen hittar du på

www.vallasen.se. Där kan du också snabbt och enkelt kolla öppettider, boka skipass, utrustning och skidskola.

Gilla oss på Facebook! https://www.facebook.com/vallasen/

KARTA
[mappress mapid=”598″]