Vandra på en av Världens vackraste vandringsleder!

En upplevelse som man bär med sig resten av livet!

Vandra på en av Världens vackraste vandringsleder!

Det är något magiskt med Khumbudalen i Nepal. Med sin fantasifulla natur, kantad av gigantiska berg och vackra vykortsvyer är det inte så konstigt att många tycker det här är en av Världens vackraste vandringsleder. Genom att vandra med Expeditionsresor och deras lokala huvudguide och vän, Pemba Sherpa, kommer du att få den bästa professionella guidningen för en trygg vandring.

MÅLET MED VANDRINGEN ÄR så klart att stå ansikte mot ansikte med världens högsta och vackraste berg, Mount Everest. Men det många inte vet är att man tyvärr inte ser Everests topp från baslägret.

EN AV HÖJDPUNKTERNA på expeditionsresan är därför att vandra upp på Kala Pathar, ett litet ”berg” på 5 545 m ö.h. där vi i soluppgången har en fantastisk utsikt över Mount Everest, Lhotse och Nuptse, några av världens högsta berg. Samtidigt ser vi ner på Everest Base Camp som vi besökt dagen innan.

PÅ VÄG MOT EVEREST BASE CAMP går vi i många äventyrares och sherpas fotspår på slingrande stigar. Vi kommer att vandra genom skogsområden, djupa dalar, över hängbroar, längs sandbankar och stenmoräner.

LÄNGS VÄGEN PASSERAR vi många små sherpabyar och möter den gästvänliga och starka ursprungsbefolkningen. Under vandringen sover och äter vi bra på små hotell, så kallade ”tea houses”.

BÅDE NATIONAL GEOGRAPHIC OCH LONELY PLANET har utnämnt Everest Base Camp trek som en av de topp tio vackraste vandringslederna i världen. Området har en enormt varierade natur och det är spännande att se de stora kontrasterna från dalarnas grönska till den sterila alpina miljön på högre höjd. Trots att luften är tunn tröttnar man aldrig på dessa vackra vyer.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Katmandu
    44600 Nepal