Vandra S:t Olavsleden – En nordlig pilgrimsled!

Bli inspirerad av naturen, kulturen och möten med andra vandrare

Vandra S:t Olavsleden – En nordlig pilgrimsled!

Foto/Källa; St.Olavsleden

Vackra S:t Olavsleden,  en av Världens nordligaste pilgrimsleder är Skandinaviens svar på El Camino. Bli inspirerad av naturen, kulturen och möten med andra vandrare. Finn frid och ett inre lugn längs denna historiska pilgrimsled. Vandra kust till kust genom två Skandinaviska länder. Starta i Selånger i Sverige för att nå slutdestinationen Trondheim i Norge. När man tänker på pilgrimsvandring är det vandring till fots som är det vanligaste sättet att ta sig fram, den lugna vandringen som ger tid att tänka och finna sig själv. Men det finns även andra sätt att ta sig fram på S:t Olavsleden. Vill du till exempel upptäcka leden i grupp så finns flera alternativ där allt är ordnat. Det tar ungefär fyra veckor att vandra hela S:t Olavsleden, från Selånger till Trondheim, beroende på vandringstempo. Vissa vandrare går delar av leden, delar upp den på flera år. Andra vandrar en del, tar tåget eller cyklar. Det är helt upp till dig!

S:t Olavsleden börjar vid Selångers kyrkoruin och enligt traditionen reste S:t Olav här ett kopparklätt kors med orden Land för stam i Jesu namn. Kyrkan byggdes under tidigt 1100-tal och föll samman i slutet av 1800-talet. Detta blev en viktig kristen plats efter den norske vikingakungen Olof den digres (den heliges) död i Stikklastad ett tiotal mil norr om Trondheim år 1030. Olof hade enligt traditionen landstigit här och med sin armé tågat genom Medelpad och Jämtland till sitt kristna martyrskap i kamp mot en norsk hednakung.

Facebookgruppen “hiking along the St.Olavsleden trail
Gruppen är för dem som är intresserade av S:t Olavsleden, för dem som vill dela med sig av sina erfarenheter i text och bild, och för pilgrimer som planerar för sin resa, vill fråga efter råd och tips eller liknande.

Se även ​Ladugård blir pilgrimscenter i Selånger

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land