Resa till Alaska & Kanada med Rosa Bussarna

Storslagen naturresa till Alaska och Kanada med Rosa Bussarna

Resa till Alaska & Kanada med Rosa Bussarna

Vandring och vildmark! Resan startar med flyg till Anchorage och här bor vi två nätter på vandrarhem och gör oss redo för vildmarken. Bussen tar oss upp via den otroligt vackra Denali Highway till Denali nationalpark där vi kommer att tillbringa de närmaste dagarna. Här finns det goda chanser att se vilda djur som björnar, vargar och caribouer samt den vithövdade örnen. Har vi tur ser vi även toppen på Mount McKinley. Vi campar vid gaten och gör dagsutflykter in i parken. Via Fairbanks kör vi nu mot Chena Hot Springs där vi campar vid källorna och njuter av denna spektakulära plats. Vi passerar Tok på vår väg till Chicken som är vårt nästa stopp. I det här området är det vanligt med guldvaskning så vem vet du kanske kan få ihop lite respengar här.

Från Chicken kör vi till den kanadensiska gränsen på en av de vackraste vägarna i världen, Top of the World Highway, och styr kosan mot Dawson City. Detta var hjärtat i guldrushen här i Yukon och här stannar vi några nätter och kan passa på att prova på äkta Sourtoe cocktail. Vi lämnar staden och tar oss till Tahkini Hot Springs som ligger vid både Yukonfloden och Klondikefloden. Vi lägger oss i blöt och njuter av det varma vattnet. Vårt nästa mål är Kluane nationalpark och här rekommenderar vi en vandring till The Kings Throne som är en av höjdpunkterna här. Efter en kort körning kommer vi till Haines och havet och här finns mycket att se och göra. Gör en flygtur över Glacier Bay, vandra längs med Rapinski Ridge Trail eller ta en tur till Skagway för att prova den otroliga White Pass and Yukon Route Railroad som på 20 minuter tar er 880 meter över havet.

Denna vecka börjar med att vi hoppar på färjan här i Haines för en vacker båttur i Alaskas skärgård. Vi lämnar Haines sent på eftermiddagen och anländer till Juneau sent på kvällen. Här bor vi på hotell två nätter och kan njuta av exempelvis en tur till Mendenhallglaciären eller varför inte prova bergbanan upp till toppen av Mount Robert. Härifrån har ni en fantastisk utsikt över fjordar, glaciärer och bergstoppar. Vår resa fortsätter med båt mot Prince Rupert i British Colombia. Vi tar eftermiddagsfärjan och gör ett kortare stopp på natten i Ketchikan och åker sedan vidare och anländer på förmiddagen till Prince Rupert. Nästa mål är Kispiox och Ksan Camp. Här finns bland annat en imponerande samling av totempålar samt museum och traditionella långhus. Bussen tar oss nu via Prince Georg mot Jasper nationalpark. Ett landskap som är helt förtrollande med varma, lockande källor och fantastiska vyer. Via Banff och Lake Louise tar vi oss vidare ner mot Vancouver som är vår slutdestination. Vi säger hejdå till vildmarken och shoppar några sista souvenirer innan det är dags att hoppa på flyget hem.

Fler resor och mer resmål finns på hemsidan, se nedan.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land