Vargvandring i Bergslagen med Wildsweden!

En yyylande resa i vargflockens revir!

Vargvandring i Bergslagen med Wildsweden!

Foto: Glenn Mattsing

En yyylande resa i vargflockens revir!

Månen skiner över granskogen och en ensam varghane ylar i natten. På marken syns färska spår som vittnar om flockens framfart genom skogen.

“När skymningen faller vaknar skogen till liv och vi beger vi oss ut i vargreviret för att spana och lyssna efter vargar. Vi söker upp utvalda platser där chanserna att höra vargyl är som störst. Att höra varg yla mitt i den mörka skogen är få förunnat men på våra turer får vi ofta svar. Bara att befinna sig i närheten av detta mytomspunna djur gör lätt att nackhåren reser sig. Vi äter middag tillsammans vid en lägereld och övernattar i en tältkåta med sovsäckar på någon plats i vargreviret där vargarna antas hålla till. Ibland stiger vi upp tidigt i gryningen och spanar på öppna platser där det finns möjlighet att djur går förbi i gryningen. Sedan äter vi en värmande frukost och beger oss sedan tillbaka till civilisationen efter en lång natt i skogen. Följ med på ett spännande äventyr i vargreviret och lär mer om detta mytomrunna rovdjur.”

WildSweden är en prisbelönad arrangör av guidade turer med fokus på vilda djur i Sverige. Vi har 10 års erfarenhet av att skapa minnesvärda och lärorika upplevelser som älgsafari, vargsafari, bäversafari, björnsafari, fjällrävssafari och tjäderspel. De senaste 10 åren har vi tagit emot naturintresserade personer från Sverige och hela världen för att uppleva vilda djur på riktigt.

Stora turismpriset
WildSweden har bland flera priser och utmärkelser även vunnit Stora Turismpriset i Sverige 2015. Priset på 100 000 kronor delades ut i Stockholm av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och Tillväxtverket.

Övrigt:
Rekommenderad åldersgräns 15 år. Deltagare bör kunna vandra obehindrat i skogen. Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor för vandring, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

Kontakt:
Telefon: 0706-106150
E-post, hemsida, bokning; Se nedan.

 

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Tallvägen 6
    79015 Sundborn