Världens lyxigaste tåg!

Världens lyxigaste tåg!

Plats: Pretoria, Sydafrika,

Sedan starten 1989 har Rovos Rail gjort sig känt som världens lyxigaste tåg. Äventyret börjar på Capital Park strax norr om Pretoria, Rovos Rails privata tåg-station i kolonialstil, som är scenen för de flesta avgångar och ankomster. Här kliver ni ombord på Pride of Africa med de klassiska vagnarna, ombyggda och renoverade, och upplever romantiken och atmosfären från en förgången tid. Avnjut utsökta måltider i femstjärnig lyx alltmedan det mest varierande landskap uppenbarar sig där ni sakta ringlar fram.

Rovos Rail har de rymligaste kupéerna i världen med all lyx och komfort ni kan tänka er. Med vackra träpaneler och inredning i edvardiansk stil, är kupéerna ackommoderade för två personer som kan välja mellan två enkelsängar eller en rymlig dubbel-säng. Det finns kassaskåp, rumservice dygnet runt och en minibar fylld med de drycker ni önskar, allt inkluderat i priset.

DAroyalsuite580
Bilden, Royal Suites


Det finns tre olika typer av boende:


Pullman Suites
är sju kvadratmeter stora kupéer med eget badrum med dusch. Ni kan välja mellan en över- och en undersäng eller en dubbelsäng som under dagen kan göras om till en soffa.

Deluxe Suites är ett något större alternativ på elva kvadratmeter. Ni får en liten salong och eget badrum med dusch. Ni kan här välja mellan två enkelsängar eller en dubbelsäng.

Royal Suites är på hela 16 kvadratmeter och är väldigt rymliga och eleganta. Kupén tar upp en halv vagn, med egen salong och badrum med viktorianskt badkar och separat dusch.

Mat & Dryck
Alla måltider serveras under en sittning i de charmiga restaurangvagnarna i viktoriansk stil. Varje morgon serveras en frukostbuffé med ett brett urval av croissanter, kallskuret, marmelader, bakverk, yoghurt, flingor och färsk frukt.

Till lunch och middag serveras först en förrätt och sedan står valet mellan fisk, kött eller vegetariskt som sedan följs av en frestande dessert. Till detta serveras utmärkta sydafrikanska viner. Under dagarna är klädseln ledig och bekväm, medan det till middagen är minst kavaj och slips som gäller.

DAgraciousdining580

Oavsett om det är en 24-timmarstur mellan Pretoria och Kapstaden eller en 14 dagar lång resa genom fyra afrikanska länder, kan vi lova er en upplevelse ni aldrig kommer att glömma!

Alla resor kan självklart göras i omvänd riktning.

I priserna ingår del i dubbelkupé, alla måltider och utflykter under tågresan samt alkoholhaltiga drycker medan ni befinner er på tåget.

Kontakta oss för mer detaljerad information.

PRETORIA – KAPSTADEN
? PRETORIA ? KIMBERLY ? MATJIESFONTEIN ? KAPSTADEN ?

DAdiningcarkei580

Varje vecka avgår denna 48 timmar och 160 mil långa tågresa från Pretoria med destination Kapstaden. Rulla sakta genom Great Karoos karga landskap, spektakulära bergskedjor och vindistrikten i Kapprovinsen. Det blir ett stopp i Kimberly där ni får besöka The Big Hole, som före diamantruschen var en kulle men som i dag är ett 215 meter djupt hål tömt på all ädelsten och den historiska byn Matjiesfontein, en perfekt bevarad viktoriansk järnvägsby.

För priser med mera, kontakta oss

PRETORIA – DURBAN
? KRUGERPARKEN ? MKHAYA GAME RESERVE, SWAZILAND ? HLUHLUWE GAME RESERVE ?

Under denna speciella tredagarstur mellan Pretoria och Durban får du vara med på safari i två unika viltreservat. Tåget avgår från Pretoria på morgonen och åker sakta österut innan det viker av norrut och ringlar sig nedför den branta sluttningen mot Krugerparken.

Vakna i Malelane lagom till frukost medan tåget färdas längs med Krugerparken. Färden fortsätter mot Swaziland och kvällssafari i Mkhaya Game Reserve. Res över natten och avnjut en safaritur tidigt om morgonen i Hluhluwe Game Reserve i KwaZulu-Natal, varpå tåget sakta färdas genom frodiga sockerrörsfält innan det anländer till Durban.

För priser med mera, kontakta oss

PRETORIA – VIKTORIAFALLEN
? PRETORIA ? WARMBATHS ? MESSINA ? BULAWAYO ? VIKTORIAFALLEN ?

DAvicfalls1993580

Detta äventyr börjar då tåget lämnar Pretoria och sak-ta ringlar sig norrut mot Bela Bela, passerar Stenboc-kens vändkrets och tar sig över Soutpansbergen där ni kommer in i ett landskap fullt av Baobabträd, en syn som verkligen får er att känna att ni är i Afrika.

Tåget passerar gränsen i Musina och tar sig sedan väldigt sakta över Beit Bridge och in i Zimbabwe. Resan fortsätter mot nord-väst, ni passerar Thompson’s Junction och Hwange Game Reserve, där ni blir tagna med på en safari tidigt om morgonen. Resan mål, Viktoriafallen, når ni senare på kvällen.

För priser med mera, kontakta oss

KAPSTADEN – GEORGE
? KAPSTADEN ? WORCESTER ? ASHTON ? GEORGE ?

Denna pittoreska 24-timmarstur anses vara en av de vackraste i världen. Från Kapstaden går tåget mot den lilla staden George och på vägen passerar ni vindistrikten, Swellendam och Mossel Bay.

På resan mot George stannar tåget i Ashton så att ni får chansen att prova de lokala vinerna medan ni på resan tillbaka mot Kapstaden istället stannar i Worcester för ett besök på KWV Brandy Distillery.

För priser med mera, kontakta oss

AFRICAN COLLAGE
? PRETORIA ? MALELANE ? DURBAN ? PORT ELIZABETH ? KAPSTADEN ?

DAmontagu500

En gång per år avgår denna fantastiska tågresa som under nio dagar tar er från Pretoria till Kapstaden.

På sträckan mellan Pretoria och Durban får ni uppleva tre safariturer – en i Krugerparken, en i Swaziland och en i Hluhluwe Game Reserve. Efter en kväll i Durban bär det sedan av inåt land mot Bloemfontein, där ni får en guidad tur av staden.

Därefter går turen till Port Elizabeth och ett besök i beröm-da Addo Elephant Park, varpå tåget avgår mot Oudtshoorn där ni får besöka en strutsfarm. Efter en spektakulär färd ned genom Montague Pass anländer tåget i George, där ni har eftermiddagen till ert förfogande innan det blir middag på Fancourt Golf Estate.

Efter en morgontur till Knysna bär det sedan av mot Mossel Bay och Riversdale innan tåget nästa morgon anländer till Worcester, där ni får besöka KWV Brandy Distillery. Tåget anländer till Kapstaden senare på kvällen.

För priser med mera, kontakta oss

DAR ES SALAAM
? KAPSTADEN ? PRETORIA ? VIKTORIAFALLEN ? KANONA ? DAR ES SALAAM ?

DAfullsteamevening580

I juli varje år avgår denna storslagna resa som under 14 dagar tar er genom Sydafrika, Zimbabwe, Zambia och Tanzania.

Färden går genom Sydafrika med kortare stopp i dia-mantstaden Kimberly och huvudstaden Pretoria. Därefter stannar ni i två nätter i den berömda Kruger-parken innan ni korsar gränsen till Zimbabwe och en natt på Victoria Falls Hotel.

Därefter åker ni över den mäktiga Zambezifloden och sedan nordost genom Zambia. Upplev en vandring i buschen och picknick vid Kundalilia Falls och fortsätt sedan mot gränsen till Tanzania.

Tidigt på sista dagen passerar ni genom Selous Game Reserve, det största på kontinenten – en vision av det tidlösa Afrika, strax innan ni anländer till Dar Es Salaam.

För priser med mera, kontakta oss

NAMIBIA
? PRETORIA ? KIMBERLEY ? FISH RIVER CANYON ? WINDHOEK ? ETOSHA PAN ? SWAKOPMUND ?

I maj varje år avgår tåget från Pretoria för att under sju dagar ta er på en fantastisk resa till Swakopmund i Namibia.

Första stoppet blir i Kimberley, med ett besök till bland annat The Big Hole, innan resan fortsätter genom det karga landskapet i Northern Cape mot gränsen till Namibia. Där är det dags för en utflykt till Fish River Canyon – endast Grand Canyon är större och detta är verkligen en spektakulär syn!

Resan fortsätter genom Kalahariöknen och in i Windhoek, Namibias huvudstad. Efter en kort stadstur och en eftermiddagssafari fortsätter tåget mot Tsumeb, där ni stannar över natten på Mokuti Game Lodge i Etosha National Park.

På sista morgonen passerar tåget genom Namiböknen och in till Swakopmund, en perfekt bevarad 1800-tals Hansastad som ligger vid Atlantkusten.

För priser med mera, kontakta oss

Kontakt:
Lina Waldt
lina@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 55 27
eller
Julia Lindgren
julia@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 55 28

Mer information: http://www.destinationsydafrika.se/

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land