Vinter i Geilo

Vinter i Geilo

Geilo erbjuder en rad familjevänliga nedfarter, varav några är upplysta kvällstid. Här finns 220 kilometer preparerade längdskidspår.


Foto: CH/Innovation Norway

Geilo erbjuder utförs- och telemarksåkning på alla nivåer, i totalt 40 nedfarter. Snowboardåkare och jibbers kan få sitt lystmäte i tre terrängparker, och Geilo är erkänt som ett område i världsklass för kiting.


Foto: CH/Innovation Norway

Geilo har 20 skidliftar av olika sort, och dess maxkapacitet är mer än 25 000 personer i timmen. Det är sällan kö.


Foto: CH/Innovation Norway

Skidsäsongen varar från början av november till slutet av april.


Foto: CH/Innovation Norway

För barnen

Geilo anses av många vara ett paradis för barn. Här hittar du aktiviteter för barn i alla åldrar, både utomhus och inomhus.


Foto: CH/Innovation Norway

På skidanläggningen finns barnbackar, slädbackar, skattjakt, längdskidåkning, orientering, skidskolor och fina skidspår som är lämpliga för barn.

De minsta barnen kan ha kul på Trollklubben Barnehage på Geilolia Skisenter medan de vuxna är ute i backarna. Detta är ett godkänt daghem för barn mellan 1 – 6 års ålder. Det är öppet 20 december – 20 april.

Skiduthyrning

Skiduthyrningsfirmorna på Geilo är stolta över att kunna erbjuda den nyaste och mest moderna skidutrustningen i alla kategorier. Hyr skidutrustning av toppkvalitet som är anpassad efter din nivå och dina behov. Hyr skidor på följande ställen:

Geilo Skiutleie

Geilolia Skiutleie

Kikut Skiutleie

Per Bye Skiutleie

Slaatta Skiutleie

Skidskola

Skidskolorna på Geilo är för alla, oavsett om du vill lära dig behärska carvingskidor, utförsåkning, telemark, snowboard eller längdskidor. Välj mellan följande skolor:

Geilo Skiskole

Geilolia SnøSportSkole

Kikut Skiskole

Per Bye Skiskole

Preparerade längdskidspår på Geilo/Ustaoset

Tillsammans har Geilo och Ustaoset 220 kilometer preparerade längdskidspår i skogen och på fjällen. Spåren är lämpliga för freestyleåkning, och några av dem är upplysta på kvällen.


Foto: CH/Innovation Norway

Du kan få en karta över spåren på turistinformationen på Geilo, eller hos de flesta hotell och stugor. Längdåkningsutrustning finns att hyra hos tidigare nämnda skiduthyrningsfirmor.

VINTER UTAN SKIDOR

Slädtur genom vinterskogen

Upplev ett vinteräventyr med släde genom fantastisk natur, goda historier, facklor och glögg. Boka slädtur via Internet.

Snowkiting

Lär dig snowkiting under fantastiska förhållanden. Erfarna instruktörer från Geilolia Aktiv. Varje tisdag, lördag och söndag kl 10. Ålder: Från 12 år. Boka kitinglektion via Internet.

Guidad natursafari

Natursafari med Geilolia Aktiv genom den norska djurvärlden, där du kan få se älgar, vargar, renar, lodjur och många andra vilda djur. Boka safari via Internet.

Hundspann

En härlig tur med hundspann. Turen är fem kilometer lång och tar omkring 20 minuter. Boka på Turistinformationen en dag i förväg.

Guidade snöskoturer

Följ med en lokal guide på vintervandring. För mer information och platsbokning, kontakta Hardangervidda Fjellguiding.

Isklättring i frusna vattenfall

Spännande utflykt till ett fruset vattenfall. Klätterguiderna lär ut hur man tar sig uppför vattenfallet. Boka isklättringsäventyr via Internet.

Övernattning

På Geilo kan du välja att bo traditionellt, exklusivt eller modernt på hotell, i lägenhet, stuga, fjällstuga eller campingplatser. Boka boende via Internet.

Ski in/ski out

Bo i en av de moderna lägenheterna i Havsdalsgrenda eller hyr en hemtrevlig stuga hos Hallinggrenda Feriehytter i Kikut.

Relaxa tillsammans i de sköna spabadet….


Foto: CH/Innovation Norway


Foto: CH/Innovation Norway

Vid Geilolia Skisenter kan du bo i Geilolia Hyttetun och på Thon Hotel Vestlia.

Servering och uteliv

Utbudet av mat och dryck på Geilo är lika rikt och varierat som dess andra aktiviteter. Här hittar du barer, pubar, caféer och exklusiva hotellrestauranger.

Prova den traditionella restaurangen Hallingstuene med den berömde norske TV-kocken Frode Aga. Ät delikat sushi på Buck San, eller ta en god club sandwich på Sofias Café og Bar på Bardøla Høyfjellshotell.


Foto: CH/Innovation Norway

För att prova afterski på Geilo kan du besöka Dr. Holms Hotel och spana in Recepten Pub eller Skibaren. Off-Pist Lounge har också afterski i centrum. Skarvegrotta är ett nytt ställe på Geilolia Skisenter. Det kommer anordnas afterski på Skarvegrotta varje lördag.


Foto: CH/Innovation Norway

Skidbackar

Totalt antal backar: 40

Antal gröna backar: 10

Antal blåa backar: 10

Antal röda backar: 15

Antal svarta backar: 5

Total längd skidbackar: 35 kilometer

Barnbackar: 5

Antal upplysta backar: 6

Antal terrängparker: 3

Längsta backe: 2 000 meter

Liftar

Totalt antal liftar: 20

Antal stolliftar: 6

Antal ankarliftar: 6

Antal knappliftar: 8

Antal barnliftar: 6

Läs mer här http://www.geilo.no

Karta över Geilo

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land