Under topptursveckan erbjuds både enklare och mer avancerade turer, lavinutbildning, räddningskunskap och tranceiversök för ungdomar och barn. Topptursveckan återkommer nu för tredje gången, i utvecklad form. Lagom till sportlovet vecka 8, 21-23 februari, kommer det att hända en hel del spännande saker, med fokus på nya, roliga och lite utmanande fjällupplevelser.
Det här är en chans att utforska fjällen på ett nytt sätt, bortom traditionella pister och spår, säger Peter Jonasson, platschef Tänndalen. Med våra guider får deltagarna uppleva den storslagna naturen., på ett nytt sätt, och njuta av härliga skidåkning på ett orört fjäll.

 

Huvudpersoner i detta upplevelsepaket är Guidebyråns lokala skidentusiaster. Guidebyrån är en förlängning av skidskolan, och består av guider med gedigen erfarenhet av skidåkning, snö och fjäll.
– Att ta rygg på de här personerna är en garanti för upplevelser utöver det vanliga, i miljöer man tidigare inte varit i. I alpina kretsar pratas det om att man ska ”förtjäna sina svängar”, och det gör vi verklighet av under de här turerna, då man tar sig uppför fjället på egen hand, utan lift. Alla deltagare kommer att utrustas med topptursutrustning, som bland annat innehåller stighudar och bindningar med lös häl, vilket gör att man mycket lättare tar sig fram i terrängen. Det här är något som blir allt mer populärt, att få känslan att erövra ett orört fjäll, och sen njuta extra mycket i utförsåkningen, som en belöning för sin prestation.


Under topptursveckan erbjuds både enklare och mer avancerade turer, lavinutbildning, räddningskunskap och tranceiversök för ungdomar och barn.
– Vi vill på ett lekfullt sätt förena kunskap med nya upplevelser, och vet att det här är efterfrågat. Tänndalen och Funäsfjällen är ett av Sveriges mest underskattade topptursparadis. Här finns höga toppar och branta sluttningar som passar perfekt för toppturer i vintersolen.

Topptursprogrammet 2018 i kortformat:

Onsdag 21 februari
09.00-11.30: Enklare topptur på Svansjökläppen där deltagarna lär sig att hantera utrustningen, terrängen och hittar den rätta tekniken. Pris: 1195 kr/pers inkl guide, lavin- och topptursutrustning.

13.00: Lavinutbildning, lavin intro + räddningskunskap. En kort grundutbildning i hur laviner uppstår, vad man ska tänka på, samt ett kortare moment med räddningsutbildning. Cirka 2 timmar. Pris: 350 kr/pers

16.00: Tranceiversök för ungdomar och barn. Cirka 1 timme. 80 kr/barn.

Torsdag 22 och fredag 23 februari
09.00-13.30: Längre tur i tuffare terräng, cirka 4,5 timme. Vi utgår från Högsta Hållan och tar oss ut med hjälp av skoter. Pris: 1995 kr/pers inkl guide, skotertransport, lavin- och topptursutrustning.

Bokning sker via telefon 0684–155 10 eller epost, guidebyran at tannadalen.com

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och omfattar följande anläggningar inom verksamhetsområdena: Skid- och konferensanläggningar: Tänndalen, Orsa Grönklitt, Mora Parken och Ansia Resort.  Temaparker: Orsa Rovdjurspark och Sunne Sommarland. Camping inom Svenska Campingpärlor: Gränna camping, Duse Udde Camping i Säffle, Ekerum Camping, Sunne Camping och Sommarland, Mora Camping, Orsa Camping, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping i Rättvik och Ansia Resort i Lycksele.